OpenSankoré is dood, lang leve OpenBoard

Op het gebied van marketing van hun producten kan de opensource wereld een hoop leren. En een goed voorbeeld is daarbij OpenSankoré cq OpenBoard. OpenSankoré was een opensource digibord programma die simpel oogt en eenvoudig te gebruiken is. Zonder ingewikkelde kunsten kun je al snel er mee aan de slag. Maar om het te vinden moet je toch wel of mazzel hebben of Frans verstaan. En sinds 2013 worden er geen updates meer gemaakt. Voor Linux of Windows geen probleem, want ondanks de nieuwere software updates van deze besturingssystemen werkt het nog steeds, maar in het geval van Mac OsX wel. Het programma waarmee OpenSankoré is geschreven werkt sinds versie OSx 10.10 niet goed meer. En toen kwam ik via tips van twitter op OpenBoard.

Die werkt vlekkeloos, ook op een Mac. Echter, het is nog niet zo volledig als OpenSankoré. Vooral op het gebied van uitreidingen, zoals interactieve toepassingen. Heeft enerzijds te maken dat ze gestart zijn met deze fork vanaf versie 2.0, maar ook omdat ze naar het programmeerprogramma Qt zijn overgestapt. Enige portering zal nog moeten plaatsvinden.

Maar genoeg technische gepraat. OpenBoard is een mooi en eenvoudig programma. Helaas alleen op een verborgen plekje te vinden. Enige verandering daarin heb ik weten te krijgen door een melding op alternativeto.net te zetten en te “liken”. Maar het zou heel fijn zijn als er wat geld en tijd gestoken werd in een echte website in het Engels, naast Frans.

En nog niet genoemd voordeel van dee vrij te krijgen software is dat je het op elke computer kan gebruiken. Je hebt geen last van bindende licenties of iets dergelijks. Bij een digibord heb je natuurlijk wel de drivers die bij het bord horen nodig. Deze zijn vaak gratis te downloaden bij de leveranciers.

Ik zou zeggen. Probeer het eens, het zal je vast meevallen.

Over lighans

Berijder van Quest nummer 1.
Dit bericht werd geplaatst in blijmakers, ict algemeen, open source en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s