Examen biologie examen VMBO-tl 2017 overleg via googledrive

googledriveDe afgelopen 3 jaar zijn een aantal collega’s met elkaar in discussie gegaan na de examens biologie voor het VMBO-tl examen via een Googledocument . Het wordt als heel prettig ervaren. De NVON heeft al veel meer jaren een zeer nuttige kringoverleg, die zij publiceren op hun website. Deze worden georganiseerd in verschillende plekken in het land en zijn zeer belangrijk gebleken voor de discussies die je kan hebben met een tweede corrector.

Vorig jaar heeft een collega in de overleggroep het verslag meegenomen heeft naar de kringgesprekken. Onze opmerkingen zijn verwerkt in het verslag van het kringgesprek.

Maar genoeg gezegd. Wil je dit jaar mee doen met ons kleine kringetje en snel mee kunnen spreken over de vragen van het examen? Dan is hier opnieuw je kans.

De docenten die vorig jaar al mee gedaan hebben, staan er al bij. Wil je ook mee doen, kun je in mijn contactformulier je email, naam en liefst ook school indien van toepassing. In de commentaren kan ook, maar zou ik persoonlijk niet doen. Mocht je dat wel doen, voeg ik je toe aan het document en verwijder ik daarna je commentaar.

Na het examen publiceer ik op deze plaats het document als pdf, natuurlijk zonder je e-mailadres, maar wel met de Twitternaam. Als je dat niet wenst, hoor ik het wel. Daarnaast verstuur ik, mocht het interessant zijn, naar de NVON. Maar het fijnste is als iemand het aan een kringgespreksleider in handen geeft.

Voor het idee staat hieronder documenten van vorige jaren:

vmboexamenbiologie2016docentenoverleg

vmboexamenbiologie2015docentenoverleg

Mocht je een ander vak of niveau geven en ook zoiets willen, dan kan ik je een leeg formaat leveren. Het zal vast ook met Onedrive, open365.io of welke andere cloudoplossing werken.

Voor andere vakken zijn er inmiddels ook docenten die vergelijkbare documenten maken. Onder andere weet ik van Frans Droog dat hij zoiets maakt (maar kan het niet vinden op zijn website).

Advertenties

Over lighans

Berijder van Quest nummer 1.
Dit bericht werd geplaatst in Biologie en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Examen biologie examen VMBO-tl 2017 overleg via googledrive

  1. Pingback: Eindexamen samen nakijken | Droog's

  2. Pingback: Ogen | Jong leren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s